Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

Μελέτη και κατασκευή Πέτρινων κατοικιών στο χωρίο Σφεντούρι της Αίγινας

Το Σφεντούρι είναι ένας μικρός οικισμός  στην Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού σε υψόμετρο 240μ κρεμασμένος πάνω στις πλαγιές των βραχώδη βουνών της Αίγινας. Έχει την δική του ιδιαίτερη φυσιογνωμία με κύριο χαρακτηριστικό τις αναβαθμίδες και τα χαμηλά πέτρινα αγροτόσπιτα.

Ο σχεδιασμός των δύο κατοικιών   σε αναλογίες ,χρώματα, διακοσμητικά στοιχεία και  υλικά αποτελούν βασικά στοιχεία στον  εναρμονισμό με το περιβάλλον.

Η επιλογή της διάσπασης σε δυο μικρές κατοικίες  κατά τον σχεδιασμό ήταν βασικό στοιχείο ώστε να δημιουργηθούν δύο όγκοι  που να εναρμονίζονται με την φιλοσοφία του οικισμού, των μικρών οικιστικών μονάδων.

Δημιουργούνται  δύο κτίρια με κοινά αρχιτεκτονικά στοιχεία .Ο σχεδιασμός ακολουθεί λιτές γραμμές χωρίς υπερβολές σε όγκους και αρχιτεκτονικές προεξοχές πλησιάζοντας  όσο το δυνατόν το φυσικό τοπίο .Μεγάλα ανοίγματα γεμίζουν με φως το εσωτερικό των κτιρίων και οι παλέτες των χρωμάτων και υλικών είναι απόλυτα εναρμονισμένες χωρίς αντιθέσεις και υπερβολές.

Θα χρησιμοποιηθεί το στοιχείο της πέτρας από πωρόλιθο η οποία θα ντύσει το κτίριο στα εξής σημεία:

  1. Στις δύο εξωτερικές τοιχοποιίες.
  2. Στις περιτοιχίσεις του οικοπέδου.

Για να επιτευχθεί μια αρμονία χρωμάτων στο σύνολο του όγκου του κτιρίου οι μεγάλες επιφάνειες του θα χρωματιστούν σε τόνο μπεζ μεσαίας απόχρωσης και τα κουφώματα σε πιο σκούρους τόνους ώστε να μην δημιουργηθούν χρωματικές εντάσεις και αντιθέσεις οι οποίες θα αλλοιώσουν την αισθητική και τον όγκο των κτιρίων.

Για μία πιο μοντέρνα διακοσμητική προσέγγιση χρησιμοποιήθηκαν επενδύσεις από αλουμίνιο στους τόνους των κουφωμάτων και τζάμι για τα κιγκλιδώματα των βεραντών.