Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

Light Fishes-Frank Gehry

Αρχιτέκτονα Frank Gehry παρουσίασε μια νέα συλλογή από Φωτιστικά Λάμπες με την μορφή ψαριών που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό σε ακανόνιστες γραμμές.Τα κατασκεύασε για πρώτη φορά μεταξύ του 1984 και 1986 με το τότε νέο έγχρωμο πλαστικό laminate .Η ιδέα προήλθε από μια τυχαία θραύση ενός πλαστικού κομματιού, ενώ εργάζονται. Έτσι εμπνεόμενος από το θραύσματα , που του θύμιζαν τα λέπια των ψαριών. δημιούργησε τις πρώτες λάμπες ψάρια . Ο κεντρικός πυρήνας είναι από σύρμα φορμαρισμένο σε σχήμα ψαριού , πάνω στο οποίο τοποθετεί θραύσματα του πλαστικού ,κολλημένα κομμάτι- κομμάτι δημιουργώντας σαφείς νύξεις για τα μορφικά χαρακτηριστικά των πραγματικών ψαριών.

Τις ονόμασε Light Fish. Μερικές από τις λάμπες τοποθετούνται κάθετα σε έναν τοίχο ή στύλο ,ενώ άλλες τοποθετούνται σε επίπεδες επιφάνειες.Το ψάρι είναι μια τέλεια μορφή . Frank Gehry.Η συλλογή του παρουσιάστηκε σε 2 ταυτόχρονες εκθέσεις στο Λος Άντζελες και το Παρίσι το 2013 Ο Frank Gehry είναι ένας από τους πιο φημισμένους αρχιτέκτονες που ζουν σήμερα και η καριέρα του εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες και τρεις ηπείρους . Γνωστός για τα ευφάνταστα σχέδια του και τη δημιουργική χρήση των υλικών , έχει αλλάξει για πάντα το αστικό τοπίο με εντυπωσιακά κτίρια που έχουν συλληφθεί ως δυναμικές δομές . Ο Gehry έχει πειραματιστεί με τη γλυπτική ,τα έπιπλα ακόμα και τα σκηνικά θεάτρου εκτός από τις αρχιτεκτονικές του αναζητήσεις , δημιουργώντας ευφάνταστες μορφές και φόρμες από απροσδόκητες υλικά. Από τη δημιουργία του πρώτου λαμπτήρα το 1984 , το ψάρι έχει γίνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα έργα του . Εμφανίζετε στις καμπυλόγραμμες φόρμες του Μουσείου Guggenheim στο Μπιλμπάο της Ισπανίας το 1997 ,στο Jay Pritzker Pavilion στο Σικάγο το 2004, στην πλατεία Marques de Riscal Vineyard Hotel στο Elciego της Ισπανία το 2006, καθώς και στα γλυπτά ψάρια στο Vila Olímpica στη Βαρκελώνη το 1989-1992 και το μόνιμο γλυπτό Fish από Γυαλί για τον Κήπο Γλυπτικής στην Μινεάπολη το 1986.Το 2012 ο Gehry αποφάσισε να επανεξετάσει τις προηγούμενες ιδέες του , και να αρχίσει να εργάζεται πάνω σε μια εντελώς νέα μορφή των Light Fish.Οι καινούργιες φόρμες είναι πιο τολμηρές και πιο μεγάλες σε μέγεθος και με πιο ακανόνιστα στοιχεία. Η κάμψη στη στάση της προσομοιωμένης κίνησης , και η χρησιμοποίηση λάμπας πυράκτωσης κάνουν αυτά τα τεχνητά πλάσματα να εκπέμπουν θερμότητα. Αυτός ο υπαινιγμός της ζωής , που επιβεβαιώνετε από τους σχεδόν οργανικά υφές και τις αποχρώσεις των επιφανειών, πετυχαίνει να παρουσιάσει μια εμπνευσμένη συμβίωση των υλικών, της μορφή και της λειτουργία .

Ο Frank Gehry γεννήθηκε στο Τορόντο το 1929 . Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και πολεοδομικό σχεδιασμού στο Harvard Graduate School of Design .Τα σχέδια , τα μοντέλα του, και τα γλυπτά έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα μουσεία όλου του κόσμου . Μεταξύ των πιο διάσημων κτηρίων του είναι το Vitra Design Museum , το Weil am Rhein στην Γερμανία ,το Μουσείο Guggenheim, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, και το Walt Disney Concert Hall , στο Λος Άντζελες .

Τα βραβεία του περιλαμβάνουν :το Αρχιτεκτονικό Βραβείο Pritzker ( 1989 ) ,το Wolf ,βραβείο του Ιδρύματος Τεχνών ( 1992 ) , το Praemium Imperiale Αρχιτεκτονικής της Art Association από την Ιαπωνία ( 1992 ), το Dorothy και Lillian Gish Prize ( 1994 ) ,το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών ( 1998 ) ,το Χρυσό Μετάλλιο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων ( 1999 ) ,το χρυσό μετάλλιο από το Royal Institute of British Architects ( 2000 ) και το βραβείο Lifetime Achievement από τους Αμερικανούς για τις Τέχνες ( 2000 ) . Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση του έργου του μέχρι σήμερα , παρουσιάστηκε στο Solomon R. Guggenheim Museum στη Νέα Υόρκη το 2001 . Τελευταίο κτίριο του Gehry , είναι η δημιουργία του Ιδρύματος της Louis Vuitton στο Bois du Boulogne , Παρίσι , που θα ολοκληρωθεί το 2013 .

Sorry, the comment form is closed at this time.