Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

World Architecture Festival 2013

Το studio Taylor Cullity Lethlean + Paul Thompson είναι οι φετινοί νικητές του World Architecture Festival 2013 στην κατηγορία της Αρχιτεκτονικής τοπίου ,που πραγματοποιήθηκε στο Marina Bay Sands της Σιγκαπούρης από 2-4 Οκτωβρίου 2013. Δημιούργησαν έναν Βοτανικό Κήπο σε μια έκταση 25 εκταρίων στην περιοχή Cranbourne της Αυστραλίας , στην θέση ενός βρισκόταν παλιού λατομείου άμμου ,αφιερωμένο στην ενδημική χλωρίδα της χώρας.

Η φιλοσοφία των σχεδιαστών ήταν η διατήρηση και η ανάδειξη της μεγάλης βιοποικιλότητας της Αυστραλίας με κεντρικό άξονα την ροή του νερού. Μέσα από την διαμόρφωση του τοπίου οι αρχιτέκτονες θέλουν να προκαλέσουν τον επισκέπτη σε μια περιήγηση που αντικατροπτίζει το Αυστραλιανό τοπίο και να τους δημιουργήσουν την αίσθηση της ανακάλυψης των επιμέρους κομματιών του και για το λόγο αυτό εσκεμμένα επιλέγουν την περιορισμένη σήμανση του χώρου.

Μέσα στον χώρο συνδυάζεται η κηπουρική, η αρχιτεκτονική, η οικολογία και η τέχνη και συγκεντρώνονται πάνω από 170.000 φυτά και 1700 είδη τους, προσαρμοσμένα στις δύσκολες περιβαλλοντολογικές συνθήκες της χώρας, δημιουργώντας με τους κατάλληλους συνδυασμούς φυσικά γλυπτά. Φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή φυτών για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς , αποσκοπώντας στο να βοηθήσει τους επιστήμονες και το κοινό να κατανοήσει την ιστορία του τόπου ,να βοηθήσει στην διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και να μελετήσει την εξέλιξη τους.Ακολουθώντας ένα σύνολο συνδυασμένων διαδρομών μέσα από τα επιμέρους φυτεμένα τοπία και την άνυδρη έρημο ,ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ταυτότητα της Αυστραλιανής υπαίθρου χωρίς να αναγκαστεί να διαβάσει λέξεις και τοπόσημα.

Δόθηκαν ακόμα :

1ος έπαινος: Ανάπλαση πρώην περιοχής απόληξης όμβριων υδάτων στο Haerbin της Κίνας και μετατροπής σε οικολογικό αστικό πάρκο.Architect team: Turenscape, Beijing, China

2ος έπαινος: Αναβάθμιση του Prince Alfred σε αστικό πάρκο + πισίνα στην πόλη του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αρχιτέκτονες: Neeson Murcutt Architects.

Sorry, the comment form is closed at this time.