Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

12+ 1 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί διαχρονικά ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς της κατοικίας.Αν και οι διαστάσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα το status και τις απαιτήσεις του ιδιόκτητη του, αναμφίβολα η οργάνωση και η διακόσμηση του απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασμό.Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να σχεδιάσουμε τον χώρο του μπάνιου έχουμε κάνει λάθη στον συνδυασμό των υλικών προσπαθώντας να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιεί πλήρως .Θα σας παρουσιάσουμε κάποιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν στην ανανέωση ή την κατασκευή του μπάνιου σας.

Έπιπλα μπάνιου

Οι συνθέσεις των επίπλων που θα μπουν στο μπάνιο έχουν άμεση σχέση με το στυλ που θέλουμε να προσδώσουμε στο χώρο μας. Μπορούν να είναι επιτοίχιες συνθέσεις ,ελεύθερες με ρόδες, σε στήλες ή απλά ράφια .Μπορούν να έχουν ενσωματωμένο τον νεροχύτη ή ακόμα και να κρέμονται από τον τοίχο δίνοντας στο χώρο ελευθερία.Συνήθως επιλέγονται σε αποχρώσεις του ξύλου και σε χρώματα λάκας. Έπιπλα μπάνιου μπορεί να χρησιμοποιηθούν και παλαιωμένα έπιπλα που είχαν άλλη χρήση με την κατάλληλη μετατροπή.Μπορεί ακόμα να είναι χτιστά και επενδυμένα με πλακίδια ή με πατητή τσιμεντοκονία.Πάντως ότι και να αποφασίσουμε να επιλέξουμε σίγουρο είναι ότι το έπιπλο μπάνιου αποτελεί το κεντρικό κομμάτι του χώρου.

Νέα υλικά

Η επιλογή των υλικών αποτελεί σημαντικό κομμάτι στο τελικό design του μπάνιου μας. Η συνεχής εξέλιξη σε υλικά και στους τρόπους εφαρμογής τους μας δίνει την δυνατότητα να τολμήσουμε συνδυασμούς που θα μας επιφέρουν μία διαφορετικότητα.Υλικά όπως το ξύλο, το kourasanit ,η πατητή τσιμεντοκονία μας δίνουν πιο φυσικά αποτελέσματα. Το corian,o τεχνογρανίτης ,η ταπετσαρία, οι τεχνοτροπίες βαφής και τα λακαριστά τζάμια αποτελούν μια πιο μοντέρνα λύση. Σημαντικός πάντως παράγοντας κατά την επιλογή τους είναι ο σωστός σχεδιασμός και συνδυασμός των υλικών μεταξύ τους.

Μπανιέρα, η πρωταγωνίστρια

Η ανθεκτικότητα των υλικών αποτελεί σήμερα βασικό κριτήριο επιλογής μίας μπανιέρας. Σε συνδυασμό με το εξελιγμένο design,τα χρώματα και τις επιλογές παροχών σε υδρομασάζ και τζακούζι επιτρέπουν να τοποθετήσετε την μπανιέρα σας σαν ένα αυτόνομο κεντρικό κομμάτι στο χώρο ή ενσωματωμένη σε αυτόν.

Καμπίνες υδρομασάζ

Η λύση αυτή είναι ιδανική για μικρά μπάνια σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακοί στήλη ντους θα σας προσφέρει χαλάρωση και αίσθηση υπεροχής. Επιλέξτε μεγάλες τετράγωνες κεφαλές για μεγαλύτερη εξαγωγή νερού. Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα με χρωματιστές στήλες ,ώστε να συμμετέχουν στην διακόσμηση του χώρου.

Στοιχεία Vintage

Τα παλαιομοδίτικα αξεσουάρ πάντοτε προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και με την κατάλληλη επεξεργασία και συνδυασμό μπορούν εύκολα να ταιριάξουν με κλασσική ή πολύ μοντέρνα διακόσμηση.Παλιές βρύσες που έχουν επινικελωθεί ,κομμάτια επίπλων που μπορούν να αναπαλαιωθούν και να ενσωματώσουν νεροχύτη ή ακόμα και παλιές κορνίζες που θα πλαισιώσουν τον καθρέπτη του χώρου.

Επιτοίχια είδη υγιεινής

Η κρεμαστή λεκάνη εξοικονομεί χώρο και διευκολύνει τον σχολαστικό καθαρισμό της .Αποτελεί μια πιο μοντέρνα πρόταση και αν συνδυαστεί με πιο ιδιαίτερα υλικά όπως το ξύλο και το inox θα δώσουν μια πιο ανάλαφρη νότα.

Διπλοί νεροχύτες -χρωματιστό νερό

Τολμήστε το είναι ιδιαίτερα λειτουργικό αν μας το επιτρέπει ο χώρος ,εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο μέλη της οικογένειας και δίνει άλλη νότα στον μπάνιο μας. Για τις μπαταρίες οι σχεδιαστές προτείνουν λύσεις που μιμούνται τον καταράχτη ,ενώ κάποιες εταιρείες παίζουν με το χρώμα του νερού.Ανάλογα με την θερμοκρασία που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά με πλήκτρα αφής ,το νερό γίνεται μπλέ ή κόκκινο.

Μοντέρνα πλακάκια

Τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις .Η γυαλιστερή ή η ματ επιφάνεια τους σε συνδυασμό με την ελάχιστη παρουσία αρμού ,δίνουν μια ενιαία επιφάνεια με μοντέρνο αποτέλεσμα. Επιλέξτε πρωτότυπες επιφάνειες σε απομιμήσεις υλικών ή υφασμάτων και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε με προσοχή και τα vintage πλακάκια με τα πολύ μοντέρνα για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Βοτσαλωτά δάπεδα

Μια πιο φυσική νότα στο δάπεδο της ντουζιέρας ή ακόμα και ολόκληρου του μπάνιου είναι τα βοτσαλωτά δάπεδα που βγαίνουν σε πολλές διαστάσεις και χρώματα.Τα δάπεδα αυτού του τύπου πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας και ο τεχνίτης που θα τα τοποθετήσει να είναι γνώστης λόγω της ιδιαιτερότητας του είδους.

Τσιμεντοκονία

Η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας έχει έρθει τα τελευταία χρόνια και στο χώρο της κατοικίας. Είναι μια ιδιαίτερη μορφή τσιμέντου το όποιο βγαίνει σε διάφορα χρώματα και είδη ,τοποθετείται με ειδικό τρόπο από εξειδικευμένους τεχνίτες και δίνει ένα ενιαίο αποτέλεσμα με την ανάλογη γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι η μονοκόμματη επιφάνεια η οποία μπορεί να καλύψει όλο το χώρο από το δάπεδο ,την μπανιέρα και τους τοίχους ,η ευκολία στο καθάρισμα και φυσικά το ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα που θα προβάλει τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.

Γυψοσανίδα

Η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού μας δίνει μια πολλαπλότητα λύσεων που μπορούν να διαμορφώσουν το χώρο με γνώμονα την αισθητική και την λειτουργικότητα. Η γυψοσανίδα και συγκεκριμένα η ανθυγρή τσιμεντοσανίδα η οποία είναι ειδική για εξωτερικούς και υγρούς χώρους μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα αποτελέσματα. Από την δημιουργία των επίπλων του μπάνιου, της μπανιέρα ή της ντουζιέρας ,εσοχές αποθήκευσης μέχρι και οροφές φωτισμού. Στην συνέχεια μπορεί να επενδυθεί με όποιο υλικό έχουμε επιλέξει για το χώρο ή να διακοσμηθεί με τεχνοτροπίες βαφής.Ότι και να επιλέξουμέ το αποτέλεσμα είναι σίγουρα επιτυχημένο.

Φωτισμός

Σημαντικό κομμάτι στο χώρο που προσθέτει ατμόσφαιρα και συγχρόνως λειτουργικότητα. Η ιδανική λύση είναι ο συνδυασμός δύο διαφορετικών τύπου φωτισμού. Ο κεντρικός φωτισμός που μας βοηθάει στις καθημερινές μας ανάγκες και ο ρυθμιζόμενος που θα χαρίσει ιδιαιτερότητα στο χώρο.

Φυσικές παραστάσεις

Μπορούμε εύκολα να εγκλωβίσουμε τη φύση στο χώρο μας αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία και ελάχιστα τετραγωνικά ,δημιουργώντας μια «βιτρίνα» με τζάμι σε απόσταση από τον τοίχο. Επιλέγοντας το θέμα που θέλουμε να απεικονίσουμε σε απόσταση 15εκ-20εκ. τοποθετούμε μια δεύτερη όψη από τζάμι που ανάλογα το χώρο μπορεί να είναι από 60εκ. μέχρι και ένα ολόκληρο τοίχο.Το τζάμι τοποθετείτε με βιδωτές μεταλλικές ντίζες για να μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή αλλαγή του θέματος.Ξερά κλαδιά, βότσαλα και κοχύλα ,συλλογή αντικειμένων και εικόνων και οτιδήποτε σας αρέσει και ταιριάζει στο στυλ που έχουμε υιοθετήσει . Το σίγουρο είναι ότι βάζοντας και τον κατάλληλο φωτισμό θα έχουμε πετύχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Bathroom-Decorating-Ideas-Pictures-With-Red-Walls

Sorry, the comment form is closed at this time.