Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

Blog

ΙΔΕΕΣ:ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ

Η λίστα των υλικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επενδύσουμε ένα τοίχο μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου είναι μεγάλη και περιλαμβάνει γνωστά υλικά αλλά και νέες ευρηματικές λύσεις.Κάθε επιλογή προσφέρει ένα διαφορετικό design που σφραγίζει την ταυτότητα του χώρου και την αισθητική του. Μπορούμε να δούμε παρακάτω μια γκάμα μοντέρνων ,κλασσικών και πρωτοποριακών λύσεων για κάθε γούστο.

ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Η πέτρα ,το μάρμαρο, το τούβλο ,ο γρανίτης και ο τεχνογρανίτης, θεωρούνται από τα πιο κλασσικά υλικά επένδυσης και με το πιο σίγουρο αποτέλεσμα για αυτούς που δεν τους αρέσουν οι δυνατές εκπλήξεις. Στην αγορά θα τα βρούμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων. Αν όμως θέλουμε να μην ξεφύγουμε οικονομικά καλό θα ήταν να επιλέξουμε τυποποιημένες διαστάσεις που δεν έχουν και υψηλό κόστος τοποθέτησης.
Το ξύλο σε διάφορες παραλλαγές ,διαστάσεις και αποχρώσεις μπορεί να διακοσμήσει έναν τοίχο με ιδιαίτερο τρόπο. Με την επιλογή του μασίφ ,των δρύινων δοκαριών, του πλακάζ θαλάσσης , του teak και των ανάγλυφων ξύλινων πάνελ ,μπορούν να επενδυθούν ακόμα και χώροι του μπάνιου και της κουζίνας. Επεξεργασμένα ή μη ,με ένα απλό βερνίκι ή για πιο vintage αποτέλεσμα με τεχνοτροπίες βαφής και πατίνα προσφέρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τα πλακάκια και οι ψηφίδες μπορούν να επενδύσουν μια επιφάνεια δημιουργώντας ποικίλα αποτελέσματα ανάλογα την επιλογή του μοτίβου και του χρώματος. Όσον αφορά τις ψηφίδες εδώ μπορεί να συντεθεί μια ολόκληρη παράσταση δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό με φλοράλ συνθέσεις ,προσωπογραφίες ή τοπία.
Τα μαλακά υλικά όπως το δέρμα, ο φελλός ακόμα και η μοκέτα θεωρούνται ιδιαίτερος τρόπος επένδυσης που όμως αν τοποθετηθεί με την συνεργασία ανοξείδωτων αξεσουάρ προσφέρουν ένα ιδιαίτερο στυλ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικές επενδύσεις σε μορφή μεγάλων πλακιδίων που είναι αυτόφωτες και με τη βοήθεια των LED φωτιστικών σχηματίζουν σχέδια με φως στην επιφάνεια τους.
Μπορείτε να επενδύσετε μια επιφάνεια με γυαλί ασφαλείας που στην επιφάνεια του έχει εκτυπωμένο μοτίβο ή σχέδιο με αμμοβολή αλλά και να έχει απλά βαφτεί με χρώμα λάκας. Αν το επιθυμείτε μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση από τον τοίχο για να δεχθεί κρυφό φωτισμό.
Ακόμα φύλλα αλουμινίου διάτρητα με εγχάρακτα σχέδια που με την βοήθεια κοπής με λέιζερ ,προσφέρουν ένα hi-tech αποτέλεσμα και ταιριάζουν σε χώρους με λιτή και μοντέρνα γραμμή. Αυτή η τεχνική προσφέρετε και για άλλες επιφάνειες όπως είναι το γυαλί και το πλεξιγκλάς.

Αν αποφασίσετε όμως να κινηθείτε πιο εναλλακτικά και να ανακυκλώσετε υλικά μπορείτε να επενδύσετε επιφάνειες με παλιά cd, με παλέτες ή παλιά ξύλινα καφάσια χρησιμοποιώντας έτσι τον τοίχο και ως ραφιέρα.
Μια ακόμα εναλλακτική λύση είναι η επένδυση ενός τοίχου με παλιά παντζούρια ή με παραθυρόφυλλα τοποθετώντας στο τζάμι εικόνες και φωτογραφίες από το προσωπικό σας αρχείο.

Τελειώνουμε προτείνοντας 3D ταπετσαρίες με ανάγλυφα σχέδια της επιλογής σας.Και την τελευταία τάση της μόδας ανάγλυφες ταπετσαρίες από τσόχα που είναι απλά υπέροχες και διαφορετικές και κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο στην Αγγλία που είναι και η χώρα παραγωγής τους.

Sorry, the comment form is closed at this time.