Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Όταν έχουμε έλλειψη τετραγωνικών υπάρχουν έξυπνες και λειτουργικές λύσεις που μπορούν να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα ισάξιο μεγάλων κήπων. Το βασικό κλειδί σε μικρούς χώρους είναι η σωστή σχεδίαση, η επιλογή των υλικών και των φυτών και η σωστή διαχείριση του νερού και του φωτισμού.

Όταν θέλουμε να σχεδιάσουμε έναν κήπο θα ήταν ιδανικό να ζητήσετε την συμβουλή ανθρώπων που σχεδιάζουν εξωτερικούς χώρους και μπορούν να σας συμβουλεύσουν και να σας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που έχετε φανταστεί.

Ο σχεδιασμός ενός κήπου έχει άμεση εξάρτηση από τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ,από το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο ιδιοκτήτης για την περιποίηση του και από το χαρακτήρα που θέλετε να του δώσετε.

Η επιλογή των υλικών που εφαρμόζουμε σε ένα εξωτερικό χώρο ,πρέπει να είναι ανθεκτικά στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Όλα τα φυσικά πετρώματα είναι ιδανικά για εξωτερικούς χώρους αρκεί να μην είναι ολισθηρά. Οι αποχρώσεις εξαρτώνται από το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Ιδανικά θεωρούνται η πέτρα, ο πωρόλιθος, το πουρί . Άλλα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το ξύλο, το deck,τα βοτσαλωτά δάπεδα, το πατημένο χώμα .

Εντυπωσιακά αποτελέσματα όμως μπορούν να δώσουν και μίξη παλαιών υλικών όπως πλακάκια ,κεραμίδια ,πέτρες θαλάσσης. Στην συνέχεια πρέπει να σκεφτούμε τις κατασκευές που θα τοποθετήσουμε στο χώρο του κήπου.

Για την σκίαση επιλέγουμε την κατασκευή πέργκολας η οποία θα μας βοηθήσει και για την σκάση του χώρου αλλά και για την αναρρίχηση των φυτών ή την επιλογή τέντας.Κατασκευές που θα αυξήσουν το χώρο του κήπου σας ,θα τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος μπορούν να γίνουν από επανάχρηση υλικών, όπως παλέτες ,παλιά ξύλα, δημιουργώντας διαζώματα για την τοποθέτηση φυτών. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος είναι η επανάχρηση παλαιών αντικειμένων δίνοντας τους νέα χρήση όπως παλιά ξύλινα παντζούρια και καρέκλες ή παλιά αντικείμενα κουζίνας.Για τα φυτά καλό θα ήταν να επιλέξουμε βάση της περιοχής και του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή. Ιδανικά φυτά θεωρούνται εκείνα που αντέχουν στην ξηρασία και δεν θέλουν πολύ νερό και διατηρούνται πράσινα σχεδόν όλο το χρόνο. Επιλέξτε να φυτέψετε μυρωδικά και αρωματικά βότανα που έχουν καλλωπιστικό και χρηστικό ρόλο. Ακόμα δένδρα χαμηλού ύψους που

αλλάζουν χρώμα φυλλώματος για να δώσετε ένα χρωματικό τόνο στον κήπο σας ή οπωροφόρα δένδρα νάνους που ευδοκιμούν σε μεγάλες ζαρντινιέρες . Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου στο χώρο εντείνει την αίσθηση της δροσιάς. Επειδή το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, θα ήταν σκόπιμο αν μας το επιτρέπουν τα τετραγωνικά του χώρου να δημιουργήσουμε μια μικρή στέρνα που θα συλλέγει το βρόχινο νερό, θα μας βοηθάει στο πότισμα και θα λειτουργεί και σαν διακοσμητικό στοιχείο.

Πρέπει να γίνει μια σωστή μελέτη και στεγάνωση ώστε να μην έχουμε προβλήματα υγρασίας και να διοχετεύει το νερό της υπερχείλισης στα φυτά. Μπορεί να επενδυθεί με υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει στον κήπο και να φωτιστεί εσωτερικά.

Ένα δυνατό αρχιτεκτονικό στοιχείο για τον εξωτερικό χώρο είναι ο φωτισμός. Ο σωστός χειρισμός του κατά τον σχεδιασμό θα αναδείξει τα στοιχεία του κήπου.

Ανεξάρτητα τον τρόπο φωτισμού που θα επιλέξουμε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι πρέπει να σχεδιάσουμε τις παροχές από την αρχή της κατασκευής ,ώστε να μην χρειαστούν αλλαγές στην πορεία.

Ακόμα να προτιμήσουμε λαμπτήρες οικονομίας για τον βασικό φωτισμό ενώ για τον διακοσμητικό μπορούμε να κάνουμε κατασκευές και να ενσωματώσουμε κεριά.

Λεπτομέρειες που θα δώσουν στυλ στον κήπο σας είναι :

Οι ζαρντινιέρες και τα φανάρια από γαλβανιζέ που έχει επιστρέψει στη μόδα.

Οι κεραμικές γλάστρες που μπορείτε να τις διακοσμήσετε αντί των πλαστικών.

Παλιά και καινούργια αντικείμενα που μπορείτε να τα κάνετε φωτιστικά ή γλάστρες.

Χρώμα στα ξύλα με την χρήση τεχνοτροπιών βαφής και παλαίωσης.

Sorry, the comment form is closed at this time.