ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


post3
Σε ένα ενιαίο χώρο 92 τ.μ. στο κέντρο της Αίγινας δημιουργήσαμε το κέντρο Φυσιοθεραπείας του κου Παναγιώτη Στενάκη. 
Ο σχεδιασμός έγινε με κύριο στόχο το κέντρο να συνδυάζει πολλαπλές χρηστικές λειτουργίες και δυνατότητες για μελλοντικές αναπροσαρμογές σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του επαγγέλματος αλλά και να είναι ένας χώρος φιλικός και ευχάριστος για τον επισκέπτη.Τα βασικά πλεονεκτήματα  ήταν η ενιαία επιφάνεια του,το μεγάλο εσωτερικό ύψος και τα μεγάλα ανοίγματα που πρόσφεραν άπλετο φυσικό φωτισμό.

Επειδή επρόκειτο για φυσιοθεραπευτήριο και όπως απαιτείται πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ έπρεπε να σχεδιάσουμε με γνώμονα την άνετη κίνηση ανάμεσα στους χώρους. Έτσι ο βασικός σχεδιασμός μας ξεκίνησε με την δημιουργία ενός καινούργιου χώρου W.C. με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες και μετά προχωρήσαμε στον υπόλοιπο χώρο.

post2

post5

Ο χώρος οργανώθηκε σε τρεις παράλληλες ζώνες .Κεντρικά χωροθετήθηκε ένας άνετος χώρος αναμονής μαζί με το γραφείο, αριστερά τα δύο δωμάτια -θεραπευτήρια και δεξιά ένα μεγάλο γυμναστήριο κινησιοθεραπείας.Το πλεονέκτημα του μεγάλου ύψους και του έντονου φυσικού φωτισμού οδήγησαν ώστε τα διαχωριστικά των χώρων να μην ακουμπήσουν την οροφή ώστε να μην απομονωθούν οι χώροι από το φυσικό φως αλλά και να μπορεί να διαχέεται η θέρμανση-ψύξη.Ο χώρος αναμονής καταλήγει στο γραφείο του κου Στενάκη που διαχωρίζεται με ένα τοίχο με γυάλινα ανοίγματα ώστε να υπάρχει η άμεση οπτική επαφή με τον χώρο αναμονής και την είσοδο.

Όλες οι κατασκευές έγιναν με γυψοσανίδες που μας εξασφάλισαν ευελιξία στο σχεδιασμό και οι χρωματικές αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το γκρι του πάγου σαν βασικό χρώμα όλου του χώρου ενώ για να δημιουργήσουμε  αντίθεση επιλέχθηκε μία απόχρωση του πετρόλ-μπλε με το οποίο δημιουργήθηκαν ρίγες διαφορετικού πάχους στο χώρο αναμονής και το γυμναστήριο, ενώ στα δωμάτια και το γραφείο επιλέχθηκε ο ενιαίος χρωματισμός ενός τοίχου.Τα έπιπλα επιλέχθηκαν στις αποχρώσεις του ανοιχτού ξύλου και τα καθίσματα στο γκρι και το βαθύ μπεζ.

AeginaDesignStudio
post6 post4 pos 1t

post7


	

ΤΟ «ΓΛΥΚΟΠΙΠΕΡΟ» ΤΗΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ


DSC_7026MΈνα κατάστημα που δημιουργήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών, του Γιώργου  και της  Ευαγγελίας  για την εξεύρεση των φυσικών και υγιεινών τρόπων διατροφής ,στην προσπάθεια  τους να μάθουν τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της φύσης για τους ίδιους και τα παιδιά τους .

Αυτή την ανησυχία τους αποφάσισαν να την μετατρέψουν σε ένα  κατάστημα στην Ν. Μάκρη Αττικής στο Ν.107 της Λεωφ. Μαραθώνος δημιουργώντας έναν χώρος  που  αποτελεί μια φρέσκια νότα για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Ξεκινώντας να κατασκευάζουμε  το μαγαζί  ήταν σίγουρο πως θα χρησιμοποιούσαμε μόνο  φυσικά υλικά ,χωρίς πολλές επεξεργασίες ,ώστε να είμαστε πιο κοντά στην φιλοσοφία των ιδιοκτήτων.Τα χρώματα που επικρατούν είναι το πύρινο χρυσοπράσινο χρώμα της ελιάς σε συνδυασμό με την φυσική απόχρωση του ακατέργαστου ξύλου και της γκρι πέτρας.

Το κατάστημα οργανώνεται σε τρεις ζώνες παρουσίασης των προϊόντων ώστε ο πελάτης να έχει μια ολοκληρωμένη οπτική της γκάμας που προσφέρεται. Αν και τα τετραγωνικά ήταν πολύ λίγα για την τεράστια γκάμα των προϊόντων ,που περιλαμβάνει μπαχαρικά από όλο τον κόσμο, μυρωδικά, βότανα, τσάγια και δημητριακά καταφέραμε να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε σε ένα μικρό μυρωδικό μπουκέτο γεύσεων και οσφρήσεων που αφήνει τις αισθήσεις του  πελάτη να ταξιδεύσει στην γευσηγνωσία αυτού του μικρόκοσμου.

AeginaDesignStudio

 

AWARDED LYCS ARCHITECTS OFFICE


LYCS1_730x10000

By Martina Nadal

The new office of LYCS Architecture is a renovation design of a tower penthouse in downtown Hangzhou, with a panorama view of the West Lake World Heritage. The original space with is an non-professional add-on storage room to the tower roof composed of elevator mechanical room, fire escape doors and slanted drainage surfaces. The idea of this design is to create the juxtaposition of this abandoned storage space and the new office, through the material homogeneity to heterogeneity and temporal attenuation of space. In celebrating the collectiveness and parallelism of the authentic architecture language and the self-built “dialects”, the design remains the imprint of several original elements in revealing its original non-professional property. The eroded columns were kept in contrast to the white steel frame of the roof. The elevated floor from the original slanted drainage roof is perforated and covered with removable glasses, in making the original roof surface explicit yet in depth. The fire escape door canopies and the rough ceramic wall are kept to imply the mutation from the abandoned storage space into an introverted architecture office, further to amplify the existing transformation from an exterior roof into an interior space.

The steel frame and walls are painted in creating a museum-like white space, as an exhibitive gesture to the remainders. Unlike a pure delicate white room, the painted walls with the original layer of mosaic and cracked texture give a level of ambiguity upon the completely new walls. The juxtaposition of fading ceramic wall segments with blocking and opening doors and the new white walls creates another level of heterogeneity.The overlaying program of the heavy-industrial elevator mechanical room and the architecture office space attenuates time in creating its narratives. The broken orange roof door retired from its previous function as a guardian. It is moved thus respected as the interior door of the meeting room, in prolonging the lasting period of architectural elements and its space.

The design attempts to create the dialectical effect of architecture professionalism as the program is, and the non-professionalism in architecture. It celebrates multi-signatures over single signature, which also reveals one of the design philosophies of LYCS ArchitectureLYCS11_730x10000LYCS4_730x10000LYCS3_730x10000

LYCS2_730x10000

“Awarded the 2011 ‘Best Office’ Design by Modern Decoration International”

“Azure Magazine 2011 AZ People’s Choice Award”.

Pictures from Gooood

Πηγή:ARCHISEARCH.GR

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΚΑΠΠΟΣ ΕΤΣΙ » ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


Η υψηλή αισθητική του κτιρίου με βοήθησε να παντρέψω  την παραδοσιακή αρχιτεκτονκή του  με τις πιο μοντέρνες γραμμές τόσο όσο αφορά την επιλογή των χρωμάτων, αλλά και τα αντικείμενα του χώρου.Τα ειδικά σχεδιασμένα σε λιτές γραμμές  φωτιστικά από ανοξείδωτο ατσάλι  και κόκκινο καλώδιο ,τα μοντέρνα  graffiti στην είσοδο της κουζίνας αλλά και οι ζεστές αποχρώσεις από ξύλου σε συνδυασμό με το βαθύ πράσινο και κόκκινο ολοκλήρωσαν ένα δεμένο αισθητικά αποτέλεσμα .

Το εστιατόριο «Κάππος Έτσι» βρίσκεται στην πόλη της Αίγινας στην οδό Παναγή Ηρειώτη 9.

AeginaDesignStudio