ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


post3
Σε ένα ενιαίο χώρο 92 τ.μ. στο κέντρο της Αίγινας δημιουργήσαμε το κέντρο Φυσιοθεραπείας του κου Παναγιώτη Στενάκη. 
Ο σχεδιασμός έγινε με κύριο στόχο το κέντρο να συνδυάζει πολλαπλές χρηστικές λειτουργίες και δυνατότητες για μελλοντικές αναπροσαρμογές σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του επαγγέλματος αλλά και να είναι ένας χώρος φιλικός και ευχάριστος για τον επισκέπτη.Τα βασικά πλεονεκτήματα  ήταν η ενιαία επιφάνεια του,το μεγάλο εσωτερικό ύψος και τα μεγάλα ανοίγματα που πρόσφεραν άπλετο φυσικό φωτισμό.

Επειδή επρόκειτο για φυσιοθεραπευτήριο και όπως απαιτείται πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ έπρεπε να σχεδιάσουμε με γνώμονα την άνετη κίνηση ανάμεσα στους χώρους. Έτσι ο βασικός σχεδιασμός μας ξεκίνησε με την δημιουργία ενός καινούργιου χώρου W.C. με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες και μετά προχωρήσαμε στον υπόλοιπο χώρο.

post2

post5

Ο χώρος οργανώθηκε σε τρεις παράλληλες ζώνες .Κεντρικά χωροθετήθηκε ένας άνετος χώρος αναμονής μαζί με το γραφείο, αριστερά τα δύο δωμάτια -θεραπευτήρια και δεξιά ένα μεγάλο γυμναστήριο κινησιοθεραπείας.Το πλεονέκτημα του μεγάλου ύψους και του έντονου φυσικού φωτισμού οδήγησαν ώστε τα διαχωριστικά των χώρων να μην ακουμπήσουν την οροφή ώστε να μην απομονωθούν οι χώροι από το φυσικό φως αλλά και να μπορεί να διαχέεται η θέρμανση-ψύξη.Ο χώρος αναμονής καταλήγει στο γραφείο του κου Στενάκη που διαχωρίζεται με ένα τοίχο με γυάλινα ανοίγματα ώστε να υπάρχει η άμεση οπτική επαφή με τον χώρο αναμονής και την είσοδο.

Όλες οι κατασκευές έγιναν με γυψοσανίδες που μας εξασφάλισαν ευελιξία στο σχεδιασμό και οι χρωματικές αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το γκρι του πάγου σαν βασικό χρώμα όλου του χώρου ενώ για να δημιουργήσουμε  αντίθεση επιλέχθηκε μία απόχρωση του πετρόλ-μπλε με το οποίο δημιουργήθηκαν ρίγες διαφορετικού πάχους στο χώρο αναμονής και το γυμναστήριο, ενώ στα δωμάτια και το γραφείο επιλέχθηκε ο ενιαίος χρωματισμός ενός τοίχου.Τα έπιπλα επιλέχθηκαν στις αποχρώσεις του ανοιχτού ξύλου και τα καθίσματα στο γκρι και το βαθύ μπεζ.

AeginaDesignStudio
post6 post4 pos 1t

post7


Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

A WordPress.com Website.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: