ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

στις

Η επανάχρηση αντικειμένων με σκοπό την επαναφορά τους στην αρχική τους χρήση ή την μετατροπή τους σε άλλη λειτουργική μορφή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια ανακατασκευή παραδοσιακής κατοικίας αλλά και γενικότερα.

Χρησιμοποιώντας παλιά αντικείμενα που πιστεύουμε ότι πλέον μας είναι άχρηστα μπορούμε να δημιουργήσουμε είτε διακοσμητικά κομμάτια για τον χώρο μας ή να τα τοποθετήσουμε σε σημεία λειτουργικά του χώρου μας δίνοντας του μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Αρχικά το πρώτο που πρέπει να δούμε όταν επιλέξουμε ένα παλιό αντικείμενο ,είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι χρειάζεται για να το επαναφέρουμε σε όσο το δυνατόν κοντινότερα στην αρχική του μορφή.Κατόπιν σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε τις χρηστικές ή διακοσμητικές μορφές που μπορεί να πάρει.

Για παράδειγμα η πέτρινη γούρνα της φωτογραφίας χρονολογείτε περίπου μετά το 1940 και είχε γίνει από τον ιδιοκτήτη του αχυρώνα ,που μετατράπηκε σε κατοικία ,σε ποτίστρα για τα ζώα.Μαζί με τον ιδιοκτήτη σκεφτήκαμε ότι θα ήταν αρκετά

ιδιαίτερο να χρησιμοποιηθεί για νεροχύτης στο μπάνιο του σπιτιού. Έτσι το μόνο που χρειάστηκε ήταν να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που θα του ταίριαζε.Αυτό το πετύχαμε με την δημιουργία χτιστής υποδοχής για την γούρνα και την επεξεργασία της με ειδική τσιμεντοκονία   επίστρωσης σε διάφορα χρώματα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s