Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥ

Ένας όμορφος κήπος αποτελεί πάντα μια όαση δροσιάς και οπτικής χαλάρωσης είτε είναι στην πόλη ,είτε σε εξοχική κατοικία.Πριν ξεκινήσουμε να διαμορφώσουμε έναν κήπο χρειάζεται να σκεφτούμε οικολογικά και πρακτικά.

Λέγοντας οικολογικά θα πρέπει να σκεφτούμε τα εξής:

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι απευθείας από την φύση, χρησιμοποιώντας βότσαλα, χαλίκια ,μεγάλες πέτρες ,ξύλο.

Να χρησιμοποιήσουμε οργανικά απόβλητα του νοικοκυριού μέσω της κομποστοποιήσης ,με διπλό όφελος γιατί από την μια λιπαίνεται τα φυτά και από την άλλη μειώνετε τον όγκο των σκουπιδιών.

Αντί να χρησιμοποιήσουμε κανονικούς λαμπτήρες φωτισμού ,θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φωτιστικά και λαμπτήρες τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας.

Βρείτε τρόπους συλλογής βρόχινου νερού ,είτε με μικρές στέρνες ,είτε μικρά βαρέλια για την πόλη, ώστε να χρησιμοποιείτε για το πότισμα .

Από την πρακτική πλευρά θα πρέπει να επιλέξουμε φυτά που να προσφέρουν συγχρόνως δύο πράγματα :δροσιά και οικονομία στο νερό.

Έτσι φυτεύουμε αναρριχητικά φυτά για να καλύψουμε και να στολίσουμε κενούς και άσχημους τοίχους ενώ λειτουργούν σαν φυσικό μονωτικό.

Επιλέγουμε φυτά που να αντέχουν στον ήλιο και στις τοπικές κλιματικές συνθήκες.

Αποφεύγουμε το γκαζόν γιατί έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό.

Προτιμάμε φυτά που να είναι πράσινα όλο το χρόνο και δεν χρειάζεται να κάνουμε φυτεύσεις ανά εποχή.

Χρησιμοποιήστε τεχνητά διαζώματα για να δώσετε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου και να διαχωρίσετε τα φυτά σας.

Χρησιμοποιήστε κεραμικές γλάστρες αφού τις μουλιάσετε στο νερό για μία μέρα ,ώστε να μην έχετε απώλειες υγρασίας όταν ποτίζετε.

Όπου είναι δυνατόν τοποθετούμε διαπερατά υλικά όπως χαλικιά ,βότσαλα, σπασμένα κεραμίδια κάτω από την τελική στρώση χώματος για να συγκρατείται το νερό και η διάρκεια της υγρασίας στο χώμα .

Κατασκευάζουμε μεγάλες ξύλινες ζαρντινιέρες για την φύτευση μικρών δένδρων ή συλλογή φυτών για εξοικονόμηση χώρου και νερού.

Sorry, the comment form is closed at this time.