Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ

Η κουζίνα είναι ο πιο δημιουργικός χώρος του σπιτιού. Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι ταυτόχρονα αισθητικός αλλά και λειτουργικός, να καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.Σε ένα χώρο που περνάμε ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού μας χρόνου και που συγκεντρώνει την οικογένεια είναι απαραίτητο να νιώθουμε ευχάριστα και χαλαρά. Επειδή με την πάροδο του χρόνου ο χώρος αυτός επιβαρύνετε με την φθορά της καθημερινής χρήσης και μας προκαλεί ένα αίσθημα κούρασης θα ήταν ιδανικό να μπορούμε να τον ανανεώσουμε με μικρές παρεμβάσεις χωρίς να χρειαστεί να διαθέσουμε αρκετά χρήματα .

Τρόποι ανανέωσης ενός τέτοιου χώρου μπορεί να είναι:

1.ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

Οι μεγάλες επιφάνειες τοίχων πολλές φορές μας προβληματίζουν σε ένα χώρο και ένα βάψιμο δεν αρκεί για να δώσει μια ιδιαιτερότητα στο χώρο. Η χρήση άλλων υλικών στις επικαλύψεις των τοίχων μπορεί να αποτελέσει μια αισθητική παρέμβαση που θα αλλάξει το ύφος του χώρου. Ιδιαίτερα στην κουζίνα ανάλογα το στυλ που θέλουμε να επικρατήσει μπορούμε να επιλέξουμε να αναδείξουμε τα δομικά στοιχεία του χώρου επενδύοντας τα με πέτρα ή ακατέργαστο τούβλο, με ταπετσαρία ή ακόμα με ξύλο ή λακαριστό γυαλί..

2.ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ

Αν οι τοίχοι της κουζίνας έχουν πλέον χάσει την λάμψη του χρώματος τους και σας έχουν κουράσει ένα φρεσκάρισμα θα ήταν ιδανικό. Μπορούμε να επιλέξουμε οικολογικά χρώματα και ανάλογα με το ύφος και το στυλ της κουζίνας να επιλέξουμε αποχρώσεις που να την αναδεικνύουν.Κατά την επιλογή των αποχρώσεων ένας συνδυασμός παστέλ με πιο έντονες αποχρώσεις θεωρείτε ένα σίγουρα πετυχημένο αποτέλεσμα.Με την έντονη απόχρωση μπορεί να χρωματιστεί ο τοίχος πίσω από την κουζίνα αν το έπιπλο μας είναι σε ουδέτερο χρώμα ώστε να το αναδείξει σε αντίθετη περίπτωση το έντονο χρώμα μπορεί να μπει σε άλλα δομικά στοιχεία του χώρου.

3.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Αν το κόστος για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση κουζίνας είναι απαγορευτικό μπορούμε να επέμβουμε στα πορτάκια της κουζίνας και να τα αλλάξουμε χρώμα και στυλ.Η επιλογή βέβαια είναι σε άμεση σχέση με τον υπόλοιπο χώρο ,σε ενιαίους χώρους επιλέγουμε ουδέτερες αποχρώσεις σε πόρτες ή γυαλί ενώ σε ξεχωριστό χώρο κουζίνας μπορούμε να είμαστε πιο τολμηροί και να τοποθετήσουμε έντονα χρώματα και πόρτες με ταπετσαρία.

4. ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ

Αναπαλαιώστε ένα παλιό έπιπλο σας και εντάξετε το στο χώρο δίνοντας του ένα ρόλο οργανωτικό. Ο παλιός μπουφές της μαμάς μπορεί να διακοσμήσει μια γωνία της κουζίνας και να οργανώσει όλα τα σερβίτσια σας. Ένα παλιό τραπέζι μπορεί να γίνει ένας έχτρα πάγκος εργασίας ενώ παλιά κομοδίνα μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο και να δημιουργήσουν μια σύνθεση .

5. ΕΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στην περίπτωση που η κουζίνα σας χωρίζετε από το σαλόνι ή το χωλ με ένα τοίχο μπορείτε να την ενσωματώσετε στον χώρο με διάφορους τρόπους .Δημιουργήστε ένα άνοιγμα σαν παράθυρο που θα χρησιμεύσει για πάσο πρόχειρου φαγητού .Γκρεμίστε τον τοίχο και δημιουργήστε ανοίγματα με γυψοσανίδα ,φωτίστε τα και τοποθετήστε χρωματιστά αντικείμενα κουζίνας ή πολύχρωμα γλαστράκια με φυτά.Τοποθετήστε αντί τοίχο διάφανο πλεξιγκλάς με αυτοκόλλητες εκτυπώσεις.

6. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Τοποθετήστε στους τοίχους αντικείμενα ,κάδρα ή σκεύη κουζίνας .Δημιουργήστε το δικό σας design με αναφορές στην κουζίνα, το φαγητό, το κρασί.Λέξεις από ξύλο σε συνδυασμό με παλιά πιάτα ή αντικείμενα κουζίνας .Πίνακες με θέματα φαγητού ,ρολόγια ή ακόμα και μια κρεμαστή κάβα από ξύλο παλέτας .Ένα μαυροπίνακα που θα γράφεται συνταγές η μια συλλογή από μικρές γλάστρες μυρωδικών και πολλά άλλα.

Sorry, the comment form is closed at this time.