Συζητάμε ,μελετάμε , προτείνουμε, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και υλοποιούμε όσα σκέφτεστε .Ανακαλύπτουμε για εσάς όλα όσα σας ταιριάζουν και παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε έργο και προσφέροντας σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άψογη αισθητική.

+30 2297400109 – +306986921305 aeginastudio@gmail.com

Blog

ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΩΣ 1000 ΕΥΡΩ

11 + 1 ΤΡΟΠΟΙ

1. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο που μας έχει κουράσει και θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική άποψη και αισθητική.

Α. Ένας τρόπος είναι η τοποθέτηση ελαφριών διαχωριστικών που επιτρέπουν την διάχυση του φωτός στον χώρο. Πρόκειται για πάνελ από λεπτό ξύλο ,τα οποία επενδύονται με υφάσματα, λεπτά ξύλινα στοιχεία ,γίνονται χώροι που εκτίθενται συλλογές από αναμνηστικά. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε πιο vintage υλικά όπως παλιά παντζούρια ή παραθυρόφύλλα.Ακόμα αν δεν μας είναι απαραίτητο να διαχέουν τον φωτισμό μπορούν να επενδυθούν με ταπετσαρίες ή κολάζ ή ακόμα από προσωπικούς πίνακες ζωγραφικής πάνω σε καμβά.Η κατασκευή ενός τέτοιου πάνελ γίνεται από ελαφρύ ξύλο σε δοκαράκια των 4εκ και διαιρούνται ανάλογα το μήκος που θέλουμε να καλύψουμε και μπορούμε με ειδικούς μεντεσέδες να τα μαζεύουμε και να ενοποιούμε το χώρο.Το κόστος κατασκευής δεν θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ.

Β. Διαχωριστικά από γυψοσανίδες είναι μια πολύ συνηθισμένη λύση τα τελευταία χρόνια που προτιμάτε στους διαχωρισμούς χώρων. Η γυψοσανίδα προσφέρει πληθώρα λύσεων και μπορεί να τοποθετηθεί από ειδικά συνεργεία .Σημαντικό στοιχείο είναι ο σωστός αρχιτεκτονικός της σχεδιασμός, ο φωτισμός και τα χρώματα ή τα υλικά που θα επενδυθεί. Μας προσφέρει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν εικαστικός τοίχος ,σαν βιβλιοθήκη ή σαν παράθυρο επικοινωνίας.Μια λύση τέτοιου είδους με μπορεί να φτάσει σε κόστος τα 1000 ευρώ.

Γ. ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΛ

Μια οικονομική λύση για έναν χώρο είναι τα συρόμενα πάνελ που τοποθετούνται εύκολα στο χώρο και δίνουν την δυνατότητα της ενοποίησης του.Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουμε τι πάνελ θέλουμε για να τοποθετήσουμε τους κατάλληλους οδηγούς.Τα συρόμενα πάνελ μπορεί να είναι από σταθερό ύφασμα ,από ταπετσαρία διπλής όψης ,από λακαριστό τζάμι ασφαλείας και ακόμα και από μεγάλους καμβάδες με εκτυπώσεις θεμάτων της αρεσκείας σας.Το κόστος κυμαίνεται από 400-800 ευρώ ανάλογα το υλικό.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΝΙΖΕΣ

2. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΝΙΖΕΣ
Τα κάδρα δεν χάνουν πότε την θέση τους μέσα σε ένα χώρο.Επιλέξτε έναν τοίχο που μέχρι σήμερα ήταν στο περιθώριο και κάντε τον πρωταγωνιστή. Γεμίστε τον με κάθε είδους και μέγεθος κορνίζες με προσωπικές φωτογραφίες ,με καρτ ποστάλ, με κομμάτια ταπετσαρίας, με προσωπικές συλλογές .Πιο εντυπωσιακό γίνεται το αποτέλεσμα αν χρωματίσουμε τον τοίχο με ένα έντονο χρώμα ώστε οι κορνίζες να αποκτήσουν φόντο ή να τον επεξεργαστούμε με μια τεχνοτροπία σε παστέλ χρώμα για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.Οι τιμές για τις κορνίζες ξεκινούν από 3 ευρώ και το κόστος δεν ξεπερνάει τα 300 ευρώ.

3. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ
Η φθορά των υφασμάτων είναι κάτι που συμβαίνει συχνά τόσο στους καναπέδες όσο και στις πολυθρόνες. Δημιουργήστε ξεχωριστό στυλ με την αλλαγή του υφάσματος μόνο στο σημείο που έχει φθαρεί και αντικαταστήστε το με ένα διαφορετικό ύφασμα που να σπάει την μονοτονία του υφάσματος .Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε το μονόχρωμο καύμα με καρό ή λουλούδια δίνοντας μια διαφορετική νότα στο χώρο.Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος του καθίσματος και την ποιότητα του υφάσματος. Έτσι για μια πολυθρόνα μπορείτε να διαθέσετε περίπου 50-100 ευρώ ενώ για έναν καναπέ από 100-300 ευρώ.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ

4. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ
Η όψη από το τζάκι είναι ένα κομμάτι του σπιτιού που αποτελεί κεντρικό στοιχείο του χώρου που είναι τοποθετημένο.Μπορούμε να επέμβουμε στην εμφάνιση του και να την ανανεώσουμε με πολλούς τρόπους ,δίνοντας του μια άλλη αισθητική. Από τις πιο απλές παρεμβάσεις είναι ο χρωματισμός της όψης με ένα δυνατό χρώμα το οποίο θα το προβάλει στο χώρο. Το χρώμα μπορεί να είναι με μια τεχνοτροπία βαφή για να δώσει ένα παλιό ή μοντέρνο στυλ.Ακόμα μπορούμε να επενδύσουμε την όψη με γυψοσανίδα κάνοντας γραμμικές εσοχές για φωτισμό ή αν υπάρχει χώρος διακοσμητικές εσοχές για αντικείμενα.Μπορούμε να επενδύσουμε το τζάκι με φύλλα αλουμινίου ενιαία ή διάτρητα για μια πιο Tech εμφάνιση ή με φύλλα ξύλου σε πεπαλαιωμένες αποχρώσεις.Η επιφάνεια του τζακιού ενδείκνυται και για πιο διακοσμητικές παρεμβάσεις όπως:Κορνιζάρισμα με πλακάκια διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών.Με ειδικό γυαλί που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες σε χρώμα ή με εκτυπώσεις παραστάσεων.Όλες αυτές οι επεμβάσεις κυμαίνονται από 150-900 ευρώ.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ

5. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ
Αν οι κουρτίνες είναι μονόχρωμες και μονότονες μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε με συρόμενα υφασμάτινα πάνελ.Ο μηχανισμός τοποθετείται εύκολα και μπορείτε να συνδυάσετε υφάσματα με έντονα χρώματα και μοτίβα , διάτρητα υφάσματα και να δώσετε ένταση και στυλ στο χώρο.Οι τιμές για ένα σετ δεν θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

6. ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Τα παλιά αντικείμενα πάντα αποτελούσαν μια επέμβαση διαφορετικής αισθητικής στο χώρο.Έτσι και τα παλιά πλακάκια έχουν από μόνα τους την δική τους αισθητική.Μπορούμε εύκολα να τα βρούμε σε παλιατζίδικα και να πάρουμε όσα κομμάτια θέλουμε ή να απευθυνθούμε σε μαγαζιά που εμπορεύονται αυτού του είδους τα πλακάκια. Επειδή τα πλακάκια με τα μαροκινά και μπαρόκ μοτίβα είναι λίγο ακριβά θα ήταν προτιμότερο να τα χρησιμοποιήσουμε σε μικρής κλίμακας επεμβάσεις.Μπορούμε να επενδύσουμε ένα διάδρομο του σπιτιού, ένα τραπέζι να φτιάξουμε έναν πίνακα ή μία κορνίζα για έναν μεγάλο καθρέπτη.Αν τα αγοράσουμε από παλαιοπωλεία μπορούμε να τα βρούμε και με 3 ευρώ το κομμάτι ενώ σε καταστήματα οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ το τ.μ.

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

7. ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ
Αν θέλετε να αλλάξετε τα πλακάκια του μπάνιου σας ή της κουζίνας αλλά είναι μεγάλη φασαρία μπορείτε απλά να τα βάψετε.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε με οικολογικό αστάρι τα πλακάκια και να τα βάψετε με όποιο είδος μπογιάς θέλετε.Έτσι ανανεώνετε το χρώμα και δίνεται στο χώρο σας διαφορετική όψη.Μια τέτοια επέμβαση δεν θα ξεπεράσει τα 150 ευρώ.

ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

8. ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ανανεώστε την κουζίνα σας με την τοποθέτηση πλεξιγκλάς ή λακαριστού γυαλιού στην πλάτη του πάγκου ή στις προσόψεις των ντουλαπιών.Με την αντικατάσταση της πλάτης της κουζίνας με τα παραπάνω υλικά επιτυγχάνουμε μια ενιαία γυαλιστερή επιφάνεια που καθαρίζετε εύκολα.Αν οι πόρτες της κουζίνας είναι σε ίσια γραμμή δεν είναι απαραίτητο να τις αλλάξουμε όλες αλλά να επιλέξουμε κάποιες και να αντικαταστήσουμε με το πλεξιγκλάς ή το γυαλί σε πλαίσιο αλουμινίου.Και στις δύο περιπτώσεις η κουζίνα θα αποκτήσει μια πιο μοντέρνα όψη και αισθητική. Οι καινούργιες επιφάνειες μπορεί να έχουν εκτυπωμένα σχέδια πάνω τους για ένα πιο εκκεντρικό αποτέλεσμα. Αν αντικαταστήσουμε την πόρτα της κουζίνας ,το κόστος για μία πόρτα 80χ60 με πλεξιγκλάς 12χλστ. 80χ60 είναι περίπου 140 ευρώ ενώ αν επενδύσετε την πόρτα με πλεξιγκλάς 3χλστ. Το κόστος είναι περίπου στα 50 ευρώ.

9. ΤΟΙΧΟΙ ΡΑΦΙΕΡΕΣ
Αν έχετε έναν τοίχο που δεν σας είναι χρήσιμος μπορείτε να τον μετατρέψετε σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πολλούς τρόπους.Επιλέξτε το υλικό κατασκευής και σχεδιάστε τα ράφια.Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει από γυψοσανίδα και να εμφανίζετε σαν κομμάτι του τοίχου, μπορεί να είναι από μεγάλες σανίδες που θα στηριχθούν στον τοίχο, ακόμα μπορεί να είναι παλέτες που θα κρεμαστούν στον τοίχο και θα πάρουν ράφια, ή ακόμα μπορεί να είναι παλιά κασόνια ξύλινα.Για να πετύχουμε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα μπορούμε να τα βάψουμε με διαφορετικά χρώματα για ένα πιο rock αποτέλεσμα.Το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής ποικίλει ανάλογα το υλικό και το μέγεθος .Μια σανίδα 4μ. έχει 5 ευρώ και μαζί με την στήριξη και το βάψιμο δεν θα ξεπεράσει τα 50 ευρώ, ενώ σε γυψοσανίδα περίπου 250 ευρώ.

10. ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ντύστε έναν τοίχο του σπιτιού σας με ξύλο. Το ξύλο μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλες σανίδες των 0,90 εκ και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.Μπορείτε να επενδύσετε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού ή τον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία.Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι σε φυσική συνέχεια με το ξύλο που υπάρχει στο χώρο ή αν αποτελεί καινούργιο υλικό τότε έχετε περισσότερες επιλογές χρωματικών αποχρώσεων. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του άβαφου ξύλου το οποίο μετά μπορεί να παλαιωθεί ή να βαφτεί με χρώματα της αρεσκείας σας.Το μασίφ ξύλο ξεκινάει από 25 ευρώ το τ.μ. και το κόστος τοποθέτησης ενός τοίχου είναι περίπου 150 ευρώ.

11. ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΨΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ
Επειδή η αντικατάσταση μιας ντουλάπας είναι μεγάλο κόστος ,αλλάξτε μόνο τις πόρτες της. Υπάρχουν δύο τρόποι:

Α. Να επενδύσουμε τα φύλλα της ντουλάπας με ταπετσαρία ή με αυτοκόλλητη εκτύπωση με την παράσταση που έχουμε βρει και να τοποθετήσουμε μια σειρά από εντυπωσιακά πόμολα.Β. Να αλλάξουμέ μόνο τα φύλλα της ντουλάπας ,αντικαθιστώντας τα με χρωματιστά ή με χρωματιστό γυαλί.Γ. Να αντικαταστήσουμε τα ανοιγώμενα φύλλα με συρόμενα τοποθετώντας έναν οδηγό που θα σταθεροποιηθεί στο δάπεδο και στο ταβάνι λίγο πιο έξω από το κουτί της ντουλάπας.Στην Α περίπτωση το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 200 ευρώ, στην Β περίπτωση τα 200-300 ευρω ανάλογα το είδος της πόρτας και στην Γ περίπτωση το κόστος θα φτάσει τα 600 ευρώ.

12. ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ ΑΝΤΙ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ
Αν το μπάνιο σας δείχνει ασφυκτικό και η χρήση της μπανιέρα πια δεν εξυπηρετεί ,μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μια ντουζιέρα .Η ντουζιέρα θα κατασκευαστεί στο μέγεθος του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε και το μπάνιο θα δείχνει πιο μεγάλο.Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:τσιμεντοκονία ,ξύλο, κόριαν, πλακάκι και αν θέλουμε να την κλείσουμε τοποθετούμε τζάμι αμμοβολής ,λακαριστό ή και τζάμι με εκτύπωση.Το κόστος όλης της κατασκευής δεν θα ξεπεράσει τα 1000 ευρώ.